P2 - Loggen

Förberedelserna inför Vrakfoto 2013 nästan klart

Arbetet inför årets upplaga av Vrakfotoseminariet lördag den 16:e november är i slutskedet, och inskickningen till vrakfototävlingen är i full gång.
Precis som tidigare blir det en heldag med föredrag och hålls på Södertörns Högskola i Flemingsberg / Stockholm Syd.

Programmet för årets vrakfotoseminarium är nästan klart, men efter sent avhopp på talarlistan söker vi nu efter en ersättare som kan hoppa in med kort varsel.
Parallellt med att söka en ersättare till talarlistan söker vi även fler utställare till miniexpon.
Deltagare kan nu anmäla sig till tillställningen.


På talarlistan finns just nu föredrag om utbildning, teknik, uv-foto och bildredigering:

 

- Från idé till uttryck
(Olav Nyhus, Studiefrämjandet)

Olav berättar om hur man går från idé till färdig bilduttryck. Hur man gör fotografisk bild till något mera än bara en avbildning. Föredraget går även igenom exponering, ljus komposition och bildanalys. Det ger också en kort berätta om hur Studiefrämjandets kurser är lagt upp. (föredraget är inte uv-inriktat)
- Utrustning för filmning och fotografering under vatten
(Richards Sandberg, Scandinavian Photo)
Butikssäljare Richard från nordens största detaljhandare på foto- och videoutrustning berättar om olika typer av kameror och tillbehör som finns på marknaden. Vad som finns och vad man kan tänka på när man väljer.
- Fotografering i dålig sikt
(Joakim Andersson, www.bluepix.se )
Vad gör man om sikten är dålig nere på vraket? Joakim delar med sig av erfarenheter från norra Östersjön, ger tips och idéer på hur du kan ta bra bilder även vid svåra förhållanden.
- Fota så mycket bättre
(Anders Nyberg, www.nybergfoto.se )
Anders Nyberg, undervattensfotograf, medaljör i svenskt och nordiskt undervattensmästerskap med en förkärlek av vrakfotografering håller ett föredrag som kommer ge dig handfasta tips om komposition samt ljussättning, med och utan blixt.
- Filma och Fotografera samtidigt
(Stefan Hogeborn, Ocean X Team/Sala Silvergruva, Oceanic tech)
Stillbildskamerornas filmfunktion blir allt vanligare, men hur använder vi dessa och hur får vi bra film samtidigt som vi fotograferar. Stefan delar med sig av sina erfarenhet från dykningar kring 100 meters djup på vrak, i grottor och det aktuella "Östersjömysteriet" där man för att effektivisera arbetet behöver göra allt på en gång.    
- Photomosaics and Wreck Recording: Anna-Maria 1709
(Trevor Draeseke, kurator arkeologienheten Sjöhistoriska Museet)
Advantages, disadvantages and methodology of photomosaics as a recording method for shipwrecks. A case study from the fluyt ship Anna-Maria 1709. (föredraget hålls på engelska)
- Avancerad videoredigering
(Robert Lindkvist, Lindkvist Radio & TV)
Robert pratar om videoredigiering i programmet Adobe Premier Pro. Ett föredrag som passar alla som filmar, oavsett typ av kamera.    
- UV-foto och dykexpeditioner
(Henrik Jonsson, Exposure Expeditions)
Den erfarna fotografen Henrik Jonsson kommer ge konkreta tips för uv-foto och bildredigering. Han kommer även berätta om två planerade dykexpeditioner lämpade för uv-fotografer som företaget arangerar.
- Resultat vrakfototävlingen
(Dennis Malmström / Ingvar Eliasson, SSDF uv-fotokommitté)
SSDF representanter Dennis Malmström / Ingvar Eliasson går igenom tävlingsbidragen och presenterar domarna bedömningar, samt publikens favorit.

Utöver föredragen kommer det i tre pauser även hållas en miniexpo med utställare som visar upp sin verksamhet, samt ske en omröstning där publikens favorit utses bland finalisterna i vrakfototävlingen.
Läs mer om vrakfototävlingen där bidragen skall skickas in senast 5/11:
http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSportdykarforbundet/UV-foto/Tavlingar/Vrakfoto/Vrakfototavling2013

Tillställningen är gratis och genomförs non-profit. Deltagare måste dock anmäla sig för att säkerställa att alla besökare får plats i lokalen.
Anmälan görs genom att skicka för- och efternamn till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. anmäler man flera personer samtidigt ange epost för samliga deltagare så att bokningsbekräftelse kan skickas.


Välkomna lördag 16/11.

Återkom för uppdaterad information.