P2 - Loggen

Vrakfoto 2013 - lördag 16/11

Lördag den 16:e november går årets upplaga av Vrakfotoseminariet av stapeln.

Precis som tidigare är arrangemanget non-profit, dvs gratis att delta och ingen ersättning betalas till deltagarna, och öppet för alla.
Även i år hålls tillställningen på Södertörns Högskola i samma lokal som tidigare år och inkluderar även finalen i årets upplaga av vrakfototävlingen.


Arrangörer är föreningen P2-Svenskt Vrakskydd och forskningsinstitutet MARIS, samt Svenska Sportdykarförbundet (SSDF) som är med och arrangerar tävlingen.

Syftet med tillställningen är att skapa en samlingspunkt för vrak intresserade undervattensfotografer där man kan träffa likasinnade och få inspiration och tips för den personliga utvecklingen genom en rad föredrag som kan tilltala en vrakintresserad uv-fotograf, samt att i pauserna kunna besöka några utställare och rösta på publikens favorit i vrakfototävlingen.
Föredragen kommer handla om olika ämnen relaterat till stillbild och video, med inslag av kamerateknik, principer för uv-foto, utbildning som fotograf, bildredigering, utrustning, mm. Utställarna kommer beröra uv-foto, dykning, vrak, mm.
Bland årets talare på seminariet kommer man kunna se Stefan Hogeborn, Henrik Jonsson, Micael Blume, Joakim Andersson, Anders Nyberg, mfl.
Programmets detaljer är under framtagning, återkom för mer information efter hand.

Läs mer om föregående års tillställning.
http://www.vrakskydd.se/index.php?option=com_content&view=article&id=59:resultat-vrakfoto-2012

Läs mer om vrakfototävlingen på SSDFs sida:
http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSportdykarforbundet/UV-foto/Tavlingar/Vrakfoto/Vrakfototavling2013