Sveriges Radio har ett inslag på 45 min om Osmundvraket, där marinarkeologerna berättar om vraket.

Svenska Dagbladet (SvD) skriver om att dykarna är anhållna för att ha olagligt ha bärgat föremål från lagskyddat vrak.

Citat:
"De verkar ha ägnat sig åt vad som framstår som relativt storskalig systematisk vrakplundring och störning av flera vrak, däribland vrak efter äldre örlogsskepp i Östersjön"

Dykmässan i Göteborg inställd.

Det senaste beskedet om maximalt 50 deltagare vid publika event innebär att årets dykmässa nu är inställd med ett par dagars varsel.

Vi hade sett fram emot att träffa gamla och nya vrakintresserade dykare och prata om vårt budskap, men tyvärr få vi nu stanna hemma och hoppas att vi kan ses på en ny mässa inte för långt bort i tiden. Fram till dess hoppas vi att ni följ smittskyddsråden och håller er friska.

Vi har släppt den gamla webbadressen vrakskydd.nu och helt övergått till att använda vrakskydd.se - har har alltså släppt den gamla NU-domänen och helt övergått till SE-domänen.

 

 

Åter igen var föreningen P2-Svenskt Vrakskydd med på Dykmässan som hölls i Nackastrandsmässan i Stockholm.Som tidigare år var konceptet en träffplats att diskutera vrakskydd med besökare och förklara vad föreningen sysslar med. För avslappande samtal bjöd vi på sittplats och kaffe för trötta besökare.

Under mässan fick vi många nya medlemmar som inte varit medlemmar tidigare, och även många gamla medlemmar passade på att förnya sitt medlemskap. Vi passade även på att träffa och prata med andra utställare, kring exempelvis seminariet, informationsspridning, samarbeten, med mera.