P2 - Loggen
Dykförbud hävt på de norska pansarskeppen Eidsvold och Norge
Skrivet av Pär Ahlgren   
2014-11-16 13:09

Enligt beslut av norska Kulturminnemyndighetenen hävdes det dykförbud som rått på de två pansarskeppen Eidsvold och Norge sedan 2005, och sedan den 26:e oktober är det numera tillåtet att dyka på vraken. Inom loppet av några dagar skedde den första dykningen på vraken.

Pansarskeppet Norge, bild tagen 1910.

Läs mer...
 
Bokerbjudande till våra medlemmar
Skrivet av Pär Ahlgren   
2014-10-26 11:09

Ett unikt tillfälligt medlemserbjudande.För alla våra vrakintresserade medlemmar kan vi erbjuda ett gratis tillskott i boksamlingen.
- Svensk Sjöhistorisk Bibliografi 1946-1964, del 1
- Svensk Sjöhistorisk Bibliografi 1946-1964, del 2
- Vraket vid Älvsnabben - Fartygets byggnad
- Vraket vid Älvsnabben - Dokumentation last och utrustning
- Vraket vid Jutholmen - Fartygets byggnad
- Båtar i 1600-talets Stockholm - om sex båtfynd i kv Hästen

Läs mer...
 
Vrakfotoseminariet uppskjutet
Skrivet av Pär Ahlgren   
2014-10-24 09:47


Eftersom vi ser att vi inte kommer kunna leverera den nivå på innehållet som vi önskar, har vi bestämt att skjuta upp tillställningen till en ny tidpunkt längre fram, för att ge oss mer tid att skapa ett bra seminarium.


Preliminärt tittar vi på ett datum i februari 2014, men återkommer med klart besked när nytt datum är bestämt.

Vrakfototävlingen kommer får förlängt inskickningsdatum, och finalen kommer gå av stapeln på det framskjutna seminariet.

Återkom för mer information.

Läs mer...
 
Vrakrike vid Kalmarsund?
Skrivet av Pär Ahlgren   
2014-10-02 11:02

Journalisten Malcom Dixelius har kläckt idéen om ett "vrakrike" vid Kalmar. Idéen kommer från USA där man i ett område med många skeppsvrak skapat ett centrum med fokus kring den maritima historien, bland annat med museum, båtbyggarprojekt och utmärkning av vraken för att man lättare skall hitta dom. Resultatet har haft en positiv omgivningen och bidragit till många positiva saker, exempelvis att locka boende till området.

Läs mer...
 
Vrakfototävlingen 2014
Skrivet av Pär Ahlgren   
2014-09-28 13:52

I samarbete med SSDFs uv-fotokommitté arrangeras en fototävling på temat vrak.
Tävlingen är en inskickstävling där varje tävlande får skicka in upp till tre bilder. Bilderna bedöms och poängsätts av en hemlig jury enligt samma principer som i SM i UV-foto.
Resultatet presenteras på det vrakfotoseminarium som P2 arrangerar under vintern. Där kommer även publikens favoritbild väljas ut bland dom fem bäst placerade bilderna.
OBS:
Nytt sista inskickningsdatum är söndag 4:e januari kl 23:59.

Datum för presentation av vinnarna är i nuläget inte fastställt, men preliminärt sker det i mars till följd av det uppskjutna vrakfotoseminariet.


Publiken Favorit 2013. Fotograf: Jens Lind. Motiv: Vraket Liberty, Cypern.


Tävlingsregler:


Varje fotograf får delta med maximalt tre bilder. Det är den enskilda bilden som vinner pris, inte den sammanlagda bedömningen av en fotografs bilder. 

Bilderna ska vara tagna helt eller delvis under vattnet, under sådana förhållanden att det krävs en vattenskyddad kamera för undervattensbruk. Fotografen ska själv ha befunnit sig i vattnet vid fotoögonblicket.
Bilder där det är uppenbart att det marina livet eller den marina miljön har manipulerats eller störts diskvalificeras. Vi är måna om att alla bilder är tagna med största hänsyn till så väl ekosystem som marinarkeologiska miljöer.

Läs mer...
 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Sida 8 av 26

Nyheter från dykarna.nu

Inloggning